недеља, 23. јануар 2011.

AKVAMARIN

Svijetlo modre i svijetlo zelene boje, prozirni kamen. Stari Grci su ovaj kamen štovali kao simbol čistoće, ljubavi i u svrhu zaštite bračne  sreće. Prema legendi, nastao je u kovčegu sa blagom sirena. Oduvek se smatra srećanim kamenom za mornare. Pomorci nose talismane od akvamarina zbog sigurnosti protiv utapanja. Akvamarin ima boju vode koja daje život, ovaj kamen je povezan sa okeanom, pomaže nam da stupimo u kontakt sa prirodnim duhovima mora.
Akvamarin  iscjeljuje bolesti disajnih  puteva, kao bronhitis, astmu,  plućne bolesti i bolove grla, pripremite vruću vodu od akvamarina s  kamilicom i limunom. Voda od akvamarina čisti kožu od akni i prišteva. Učinak na ruke, oči, protok krvi, bela krvna zrnca, srce, sklonost srčanom  infarktu, imunološki sustav,  kosti, jetru, čir na želucu,  vrat,  bubrege, živce, timus.
Djeluje smirujuće na živce i srce, ublažuje depresije ,regulira emocije, daje  samopouzdanje i stabilnost karakteru. Izvanredan za meditaciju. Dovodi u  ravnotežu energije grlene i srčane čakre i solarnog pleksusa.

U braku i partnerskom odnosu akvamarin je kamen koji Ijubav jača i produbljuje i  u najtežim razdobljima.
Nalazista akvamarina u  Šri Lanci, Namibiji, Indiji, Madagaskaru, Nigeriji.



 

 

Нема коментара:

Постави коментар