уторак, 18. јануар 2011.

ROZENKVARC
Ružičasti kvarc je širom sveta popularan kao "kamen ljubavi". Fotoosetljiv je i boja mu može izbledeti. U prirodi se češće javlja kao stena nego kao kristal. Poluprovidan je.  Vladajuća planeta mu je Venera pa se preporučuje Bikovima, a njegove vibracije odgovaraju broju 4.
Otvara čakru srca, on je kamen bezuslovne ljubavi,  od najranijih vremena je korišćen za ljubavne čini. Pomaže u trenucima emocionalnog stresa (razvod, gubitak bliske osobe, otkaz). Pomaže i pri otklanjanju ljubavnih boli. Stimuliše centre za ljubav i donosi mir i vernost u ljubavne veze. Oslobađa emocionalnog tereta, ublažava negativna osećanja i smiruje burne strasti, a sve to nas priprema za ljubav. Donosi blagost, saosećanje, ljubaznost, tolerantnost i opraštanje. Podiže samopouzdanje i osećanje vrednosti. Veruje se da ublažava negativnu energiju, umiruje i podmlađuje telo i duh. Treba ga nositi u trenucima napetosti i rastrzanosti. Poklonjeni rozenkvarc može biti i simbol prijateljstva. 
  Koristi se za kardiovaskularni sistem, plodnost, protiv glavobolje, migrena, bolesti bubrega, seksualne nemoći i ORL problema. Olakšava postizanje željene težine. Deluje zaštitno tokom trudnoće i porođaja. Poboljšava mentalnu disciplinu, odgovornost, olakšava meditaciju i donosi duševni mir. 
Protiv nesanice i štiti od štetnih podzemnih zračenja, pa je s kombinacijom takvih djelovanja idealan za spavaću sobu.
Rozenkvarc - masažom u kombinaciji s vodom od rozenkvarca ubrzava se rast stanica i regeneracija kože. Pod jastukom rozenkvarc ublažava depresije i smetnje u snu. Vrlo su dobra zaštita od zračenja - već rozenkvarc veličine šake optimalna je zaštita od kompjutorskih zračenja i trebao bi se koristiti pri radu za ekranom.
Prazni se jednom do dva puta mesecno pod tekucom vodom, a puni se kraj ametista ili gorskog kristala par sati, ako ga izlozite suncu vrlo brzo ce izbledeti i izgubiti svoju moc.

Нема коментара:

Постави коментар