петак, 21. јануар 2011.

LAPIS LAZULI
Grci, Rimljani i Indijanci su vjerovali  da je lapis lazuli nebeski kamen koji Ijudima donosi mir, mudrost i Ijubav. S primjesama piritnih zrnaca  lapis lazuli nalikuje zvjezdanom noćnom nebu.  Lapis  lazuli se smatra  kamenom prijateljstva, koji potiče meduljudske  odnose, podiže samopouzdanje i njeguje istinsko prijateljstvo.
Oslobada u nama skrivene pozitivne snage razgradnjom blokada, strahova  i predrasuda. Stičemo samopouzdanje i spoznajemo da su partnerski odnos i  prijateljstvo najvrednija dobra koja posjedujemo i koja bi trebali njegovati jednako  kao i zdravlje, oživljava i potiče  koncentraciju. Čini nas optimističnim i pozitivnim a istovremeno podaruje  maštovitost.
Lapis lazuli u vrlo jakim vibracijama prodire u naš organizam.  Ijekovitim djelovanjem na oči, alergije, visoki krvni pritisak,  krvarenje, bronhitis, odstranjuje otrove iz tela, kožne bolesti, pomaže kod uboda  insekata, protoka krvi, glavobolja, grlobolja, jača pluća, limfu, slezenu , živce, kosti, timus. Ogrlice od lapis lazulija štite od kompjutorskih zračenja i  drugih zračenja iz okoline. 
Treba ga cuvati od velike toplote. Cisti ga hematit, a regenerise se pored gorskog kristala.

Нема коментара:

Постави коментар