субота, 8. јануар 2011.

GORSKI KRISTAL-KVARC
Kvarc (Si2O3) je jedno od najrasprostranjenijih jedinjenja u prirodi kako na Zemlji tako i na Mesecu. Reč kristal se inicijalno odnosila samo na kvarc (grč. krustallos - led).Rimljani su vjerovali da sadrži energije bogova koje daju snagu, hrabrost i mudrost. Gorski kristal je univerzalan kamen, svatko bi trebao imati jedan! Ovaj kristal stimulise sve čakre, ali najdelotvorniji je na prvoj i drugoj chakri, univerzalan za energetsko ciscenje svih nivoa, od fizickog prostora,preko fizickog tela,svih organa, do emotivnog i mentalnog nivoa. Otklanja blokade, negativnu energiju pretvara u pozitivnu.Jača imunološki sastav i dovodi telo u ravnotežu. Njegova lekovitost je dokazana.  Prilikom snimanja Kirlijanovom kamerom utvrđeno je da kvarc može udvostručiti ljudsko biomagnetsko polje te zaštiti nositelja od radijacija,  koristi se i za zaštitu od energetskih utjecaja drugih ljudi, kao i za zaštitu od podzemnih zračenja. 
 Ukoliko se tokom dana nosi uz sebe u tasni ili dzepu, povecava snagu koncentracije. Kvarc se moze koristiti i na druge nacine. Ako se popije voda u kojoj je stajao ovaj kristal, organizam ce dobiti dodatnu dozu energije.

Masaza hladnim (iz zamrzivaca izvadjenim kristalom) smiruje nervozu i stisava emocije. Otpusta negativnu energiju i blokade, kada se postavi na odredjeni deo tela.

Ako se stavi pod jastuk može olakšati komunikaciju kroz snove.
Koristi se za lečenje grčev, dijareje, vrtoglavice, glavobolje, bolesti bubrega i kod izloženosti radijaciji, pogodan za krvne sudove, za srce, stablizuje krvni pritisak. Podiže samopouzdanje, ublažava traume iz detinjstva. Uravnotežava haotična osećanja, povećava emocionalnu energiju i podstiče na akciju. Poboljšava intuiciju i introspekciju. Pomaže da se izbegne samosažaljenje. Olakšava postizanje maksimuma energije i olakšava meditaciju.  Pojačava misli i energije i stvara uzvišeno stanje svesti o kosmosu. Omogućava razgovor sa uzvišenim Ja, duhovnim vodičima, anđelima i omogućava sećanje na prošle živote.  Može promeniti, preusmeriti ili uništiti negativnu energiju i psihičke napade na osobu koja ga nosi. Povećava inspiraciju, kreativnost i donosi mudrost. Dobar je za energetsko čišćenje i punjenje drugih kristala. 
Kada se energetski zaprlja cistite ga pod vodom, a regenerise se na suncu do dva sata.

Нема коментара:

Постави коментар